Je bekijkt nu BTW aangifte december/4e kwartaal 2020

BTW aangifte december/4e kwartaal 2020

Uiterlijk 31 januari 2021 dient de aangifte omzetbelasting weer te zijn ingediend, dus u kunt uw administratie weer bij ons aanleveren hiervoor. (uiterlijk 20 januari). Wij hebben oog voor de gezondheid van onze klanten en medewerkers dus mocht u ziek/verkouden zijn kom dan niet naar ons kantoor voor uw spullen af te geven, maar laat dit iemand anders doen, doe het digitaal per e-mail of neem telefonisch contact met ons op. Levert u tijdig uw administratie aan zodat wij deze ook weer op tijd voor u kunnen verwerken?
Ons kantoor, ondanks dat de meeste van onze medewerkers thuiswerken, is dagelijks van 08.30 tot 17.00 voor u geopend. 

Denk aan de afdracht over privégebruik
Bij de aangifte over het laatste kwartaal moet u ook btw afdragen over privégebruik van zaken die tot de onderneming behoren.
Voor het privégebruik van de auto kunt u gebruikmaken van een forfaitaire regeling. U draagt bij de aangifte over het laatste tijdvak van het jaar 2,7% van de catalogusprijs van de auto af. In plaats van de forfaitaire regeling kunt u btw betalen over het werkelijke privégebruik. Dit kan voordeliger zijn, maar u moet de omvang c.q. de kosten van het privégebruik wel kunnen bewijzen. Voor een auto die inclusief het jaar van ingebruikname vijf jaar in de onderneming is gebruikt, geldt een lager forfait van 1,5%. Heeft u bij de aankoop van de auto geen btw in aftrek gebracht, dan mag u voor de berekening van het privégebruik altijd uitgaan van het lagere forfait.

Mocht u om financiële redenen deze aangifte niet voor 31 januari kunnen betalen dan kunt u hier bijzonder uitstel van betaling voor krijgen. U hoeft dan nu niet te betalen maar ontvangt in februari een naheffingsaanslag omzetbelasting,
stuur deze dan naar ons zodat wij bijzonder uitstel van 3 maanden kunnen aanvragen voor u.

Bron: Sat, 09 Jan 2021 11:20:37 +0100